MENÜ

Magyar Kupa megyei selejtező
Negyeddöntő

Donbegyház NSE - Békési FC 3-2
G: Vezér, Tóth I, Plástyik M.

Edzői nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

Ménesi Róbert, a Dombegyház edzője:
– Jó mérkőzést várok, tisztességesen szeretnénk szerepelni, ebben megfelelő hozzállással a továbbjutás is benne lehet. Remélem sok néző lesz kíváncsi a csapatra.

Bíró Róbert, a Békés vezetőedzője:
– Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, de ez inkább csak remény. Nem lesz könnyű dolgunk, mert mély gödörben van a csapat, ráadásul a hazaiak bizonyára nagyon motiváltak lesznek.

 

A mérkőzést csapatunk és a szurkolók is már nagyon várták és ennek megfelelően szép számú nézősereg gyűlt össze,akik persze a továbbjutásban bíztak.

Csapatunk már a mérkőzés legelején egy hatalmas helyzetet dolgozott ki. Plástyik Márk kapott egy szép labdát és ziccerben volt, ám talán túl sokat várt és a lövése pillanatában a vendégek egyik védője becsúszva menteni tudott..
Az első félidőben mindkét csapat óvatosan játszott, ameddig a vendégek a szögleteknél tudtak veszélyt teremteni addig csapatunk szép kidolgozott helyzetekig jutott, de Liszkai Laci lövésénél is nagyot védet a vendégek kapusa.
A szünetre 0:0-ás eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A 2. félidő elejét csapatunk álomszerűen kezdte! A 46. percben Liszkai Laci tört kapura jobb oldalról 2 védőt kicselezve a kapus mellett elrúgta a labdát a rövidbe,de a kapufáról kifele pattant.... aggódalomra semmi ok nem volt hiszen szemfüles csatárunk VEZÉR GÁBOR megelőzve a Békési védőket a labdát a kapuba rúgta és ezzel 1-0 ! Óriási öröm és hangorkán a szurkolóktól!
A vendégeknél teljes zavar kelletkezett és 5 perc múlva már másodjára szedte ki a kapusuk a hálóból a labdát!
Egy kontra támadás után Hoksza Dani tette ki bal oldalra Vezér-hez a labdát aki egy bő 30 méteres sprint után felnézett és laposan középre gurította a labdát ahol TÓTH ISTVÁN jött és 7 méterről először a kapusba majd a kipattanót begurítva 2:0-ra változtatta az eredményt! A szurkolók tomboltak és már mindenki biztosra vette csapatunk továbbjutását. Csapatunk 5 perc alatt 2 gólt szerzett!
De ami ezután jött.... Talán már játékosaink is elhitték,hogy ez a meccs megvan... 6 perc múlva jött a Békési szépítés egy szabadrúgás után ide-oda pattogott a labda ami végül a kapunkba kötött ki..... 2-1 , de ez még mindig nem volt elég ugyanis 2 perc múlva már egyenlíteni tudtak a vendégek,ugyancsak egy beívelés után egy fejesből lett 2-2 az 59. percben! Védelmünk egész meccsen kiválóan működött,de egy 2 perces rövidzárlat és egyből nyílt lett a mérkőzés és a továbbjutás.
Ezután a vendégek érezték,hogy akár a vezetést is megszerezhetik és egymás után dolgozták ki helyzeteiket, kapusunk Gál Zoli védései életben tartották a reményeinket.
A 70. percben Vezér Gabi jól fordult le az egyik védőről és ki is ugorhatott volna ziccerbe, de a vendégek utolsó védője egy karate filmekben látott mozdulattal megakadályozta amiért persze egyből villant a piros!!! Ekkor csapatunk mentálisan is visszajött a meccsbe és talán fordulópontnak is mondható ez a pillanat. A szurkolók hangja is megjött újra!
Az emberelőnyt már 8 perc múlva gólra is váltottuk! PLÁSTYIK MÁRK indult meg a fél pályáról,megsem állt egészen a kapuig és a hosszú felsőt kilőve 3:2-re ismét átvette csapatunk a vezetést és egy hatalmas lépést tett az elődöntő felé! Fantasztikus hangulat kerítette be a pályát!
A meccs végéhez közeledve a játékvezető próbálta a Békési csapatot támogatni és egyre több megkérdőjelezhető ítéletett hozott, ennek okán Hoksza Gabi a 85. percben szövegelésért piros lapot kapott... Az utolsó perceket is túlvészeltük és a lefújás pillanatában óriási ünneplés vette kezdetét és várjuk az Elődöntő sorsolását.
Szép volt fiúk! Hajrá DNSE


 


 

A vártnál nehezebb meccsen győztünk !

A mérkőzést nagyon rossz talajon kellett lejátszani,de szerencsére Plástyik Márk és Hoksza Dani góljaival a félidőre 2:0-ás előnnyel mehettünk piheni. A 2. félidő elejét is jobban kezdtük és Liszkai Lacit a hazaiak kapusa letarolta amiért azonnal piros lap és büntető járt! A büntetőt sajnos Hrabovszki Pali kihagyta. A folytatásban talán minket fogott meg,hogy emberelőnyben játszunk és a hazaiak szépíteni tudtak... a Végére szoros lett a mérkőzés,de csapatunk megérdemelten gyűjtötte be a 3 pontot.

Békéssámson—Dombegyház 1—2 (0—2)
Békéssámson, 100 néző.
V.: Szokola.
Kiállítva: Martonosi (Békéssámson, utolsó emberként szabálytalankodott) a 62. percben.
G.: Farkas L., ill. Plástyik, Hoksza D.
Jó: Papp N., Sibán, Arany, Farkas L., ill. Mladonyiczki, Hoksza D., Hoksza G., Lugasi.

Zádori Ernő mb. edző: — Ami az ellenfélnek tizenegyes, az sajnos nekünk nem.

Ménesi Róbert: — Nehezen tudtunk hozzászokni a talajhoz és a kihagyott tizenegyessel nyílttá tettük a mérkőzést.

 

 


 

Magabiztos győzelem!

Csapatunk a Köröstarcsa elleni meglepő vereség után nagyon könnyedén gyüjtötte be ismét a 3 pontot Zsadány ellen és ezzel visszavágtunk az őszi vereségért.

              Dombegyház NSE - Zsadányi SE 8-2 (5-2)


Derbi de la Viharsarok: Kunágota TE - Dombegyház NSE 0-2 !

 

Kunágota, 250 néző

 

A csapatok között 10 km és 1 pont volt a távolság!

 

Beszámolónkat kezdjük az ifi mérkőzés eredményével ahol sokáig vezettünk Hoksza Dani góljával, de végül 1:1 -es döntetlen született. Szép volt fiúk! Nagyot küzdöttek fiatal játékosaink is.
Már az ifi mérkőzésen érezhető volt,hogy a hazaiak nagyon készültek a Dombegyház elleni rangadóra és szerettek volna visszavágni az őszi 5:1-es vereség miatt is.

Csapatunk a következő felállásban lépett pályára: Gál Zoltán - Pajkó Roland, Lugasi Martin, Lukács László,Mladonyiczki Gábor - Plástyik Márk,Hoksza Gábor,Tóth István,Liszkai László - Hrabovszki Pál,Vezér Gábor  Kispad: Mócz Zoltán, Bajkán Csaba

A mérkőzés előtt már elterjedt a hír,hogy a hazai szurkolók játékosainkra nem éppen sportszerű módon próbálnak majd  hatni a mérkőzés folyamán.

A csapatok bevonultak a pályára megkezdték az ilyenkor szokásos kézfogásokat és a nézők köszöntését ezután a játékvezetői sípszóra csapatunk elkezdte a mérkőzést!
Már a mérkőzés első perceiben dobpergés kísérésével a hazai publikum csapatunk játékosaira nyomdafestéket nem tűrő szitok áradatba kezdet.Csapatunkat ilyen ellenséges körülmények sehol nem fogadták még. (most már értjük,hogy Kunágotán miért nem járnak a családok meccsekre)
A mérkőzés első helyzetét játékosunk Vezér alakította ki, Hrabovszki Pali indítása után egyedül törhetett a kapura,de a labda a jobb lábán volt és már eléggé kisodort helyzetből,de szép lövést engedett el.. a hazaiak kapusa lábbal védet nagyot.
Később egy elmaradt 11-est is láthattak a nézők amikor is a kunágotai védő próbálta kikisérni a labdát az alapvonalon,de Hrabovszki Pali ezt nem akarta engedni és majdnem elcsipte a labdát amikor is a védő a labdát nem is nézte csak játékosunkat teljesen letaglózta..(egy másik sportban talán 10 pontot is megérdemelt volna ez a mozdulat) Teljesen egyértelmű,hogy nem a labdára ment és ez a sportszerűtlen mozdulatot könnyedén meglehetett volna jutalmazni egy büntetővel,de a sípszó elmaradt!
Az első félidő további részében nagy dolgok nem történtek 0:0

A második félidőben csapatunk még jobban játszott és több veszélyes támadást is végig vitt, ahol csak a gól vagy a sípszó hiányzott hiszen Liszkai beadásánál egy hazai védő kezét is érintette a labda,de a büntető itt is elmaradt.. A hazai csapat főként előre ívelésekkel próbálkozott de védőink minden labdát elfelejtek vagy éppen egyből visszarúgtak és pár távoli lövésnél Gál Zoli is nagyon magabiztosan védett. A hazai közönség néha megfeledkezett játékosainkról és saját csapatukat is biztatták,sőt még a GÓLT AKARUNK ! GÓLT AKARUNK ! bekiabálásokat is lehetett hallani és csapatunk természetesen nem megy úgy idegenbe hogy ne ajándékozná meg a közönséget gólokkal. A 79. percben Liszkai a jobb oldalon tört a 16-oson belülre és beadása pillanatában az egyik védő odarúgott neki, most a játékvezető sípszava is megszólalt! BÜNTETŐŐŐ!!!
A büntető elrúgásához az a Vezér Gabi állt oda akit a szurkolók egész meccsen sportszerűtlen bekiabálásokkal illették,szóval most jöhetett a méltó visszavágás. Vezér nekifut a labdának és magabiztosan a kapu közepébe lövi miközben a kapus a jobb oldalra vetődőt 0-1 !!! Csapatunk ünneplését megzavarták a hazai szurkolók akik sörös dobozokat dobáltak és beszaladtak a pályára.... a Játékvezető itt hosszas percekig megállította a játékot hiszen csapatunk játékosainak testi épsége is veszélyben volt! A helyi rendezők aztán végül mégiscsak letudták nyugtatni a kedélyeket és milyen jól tették azt, hiszen pár perc múlva amikor is újra elkezdődött a játék Vezér futotta le a védőjét és ziccerben kiugrott, lövését a hazaiak kapusa nagy bravúrral védte de a kipattanóra érkezett Liszkai Laci és szépen begurította a labdát!!! 0-2 jött a Liszkai szaltó és ünnepelt csapatunk ! Ha Horti Gábor közvetítette volna a mérkőzést akkor ennél a jelenetnél biztosan azt kiabálta volna  Mekkora buli, mekkora házibuli !!! A hazai szurkolók nem tudtak beletörődni,hogy csapatuk ismét kikaphat a DNSE-től és a játékvezetőt okolva sörös dobozokkal vették őt célba! Pár percig ismét állt a játék és már a rend őrei kék ruhában is megjelentek ekkor már a szurkolók is érezték hogy jobb ha belenyugszanak a történésekbe! A mérkőzés végén próbálkozott a Kunágota,de nem futotta még a szépítésre sem.
Csapatunk a bajnokságban oda-vissza kipipálta a derbit és összesítésben 7:1-es gólarányt hozott össze.
A Tavaszt 6 ponttal kezdtük és egyre jobban kúszunk felfelé a tabellán! HAJRÁ DNSE!!!


Győzelemmel kezdtük a tavaszt!

Dombegyház—Nagybánhegyes 5—2 (2—1)
Dombegyház, 50 néző.

V.: Bálint Z.

Kiállítva: Horváth (utánrúgásért) a 70., Deák (mindkettő Nagybánhegyes, lerántásért) a 85. percben.

G.: Vezér 3 (a harmadikat 11-esből), Hrabovszki, Liszkai, ill. Lugasi (öngól), Budás.

Jó: Liszkai (a mezőny legjobbja), Gál, Vezér, ill. Budás.

Ménesi Róbert (Dombegyház): — A játékkal nem, az eredménnyel viszont elégedett vagyok.

 

Csapatunk nem túl meggyőző játékkal,de hozni tudta a Nagybánhegyes elleni mérkőzést.
Az első gólunkat a frissen igazolt  Hrabovszki Pali szerezte a rövid saroknál kapásból elengedett lövéssel, majd 5 perccel később okosan centerezett be középre ahol Vezér közelről berúgta a kapuba a labdát, ezzel már 2:0-ra vezettünk.  Ezután kicsit álmoskásan játszottunk talán már mindenki azt hitte,hogy meglesz könnyedén a 3 pont. A Nagybánhegyes veszélyes támadásokkal építkezett és ennek a 35. perc környékén jött meg az eredménye amikor egy beadásnál Lugasi Martin felszabadítani szeretett volna,de a labda a saját kapunkba került ezzel lett 2-1. A 2. félidő elejét nagyon gyengén kezdtük és ha nincsenek Gál Zoli védései akkor már talán a Nagybánhegyesnél lett volna az előny, de ahogy a fociban lenni szokott a sok kihagyott helyzet megbosszúlta önmagát és Bajkán Csabi remek indítását ismét Vezér Gabi helyezte a kapuba 3-1 ! Ez a gól a nagybánhegyesieket megfogta és sajnos egyre durvábban kezdtek játszani... A 70. perc környékén Plástyik Márkót hátulról rúgta fel az egyik vendégjátékos amiért jogosan egyből piros lapot kapott! a kiállítás után szinte azonnal növelni tudtuk  előnyünket a szintén frissen igazolt Liszkai Laci által aki egy szép keresztlabdát egyből a kapuba vágott és már 4-1!  Ezután megint egy durva vendég megmozdulás borzolta a kedélyeket ugyanis szintén Liszkai tört kapura akit hátulról a védő a 16-oson belül felrúgott! Piros lap és büntető!!! Liszkait sajnos le is kellett cserélni sérülése miatt. A 11-est Vezér magabiztosan értékesítette és ezzel megszerezte saját maga harmadik, csapatának az ötödik gólját. 5-1!  A bánhegyesiek a végén még tudtak szépíteni egy beadás után szép ollózós mozdulattal került a kapunkba a labda,de ez csak arra volt elég hogy 5:2  legyen a vége.
Csapatunk olykor gyenge játékkal is magabiztos győzelmet tudott összehozni és a jövőheti kunágotai rangadóra jó hangulatban tudunk készülni.


 

 

Dombegyház NSE – Okány KSK 0:2, ifi 1:7

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Lugasi M., Gerendeli Z., Dajcs Gy.,  Kontró Á., Tóth I., Pilán R., Lukács L., Mladonyiczki G., Plástyik M., Vezér G.
Cserék: Bajkán Cs., Hoksza D., Kimpán T., Janovics P., Szalai J.

Sajnos sok jót nem tudok elmondani a mérkőzésről, azon túl, hogy elvesztettük a hazai veretlenségünket, újabb játékosokat veszítettünk, s ezzel csak tovább nőt a következő mérkőzést vagy mérkőzéseket kihagyók névsora!

Az első félidő mondhatni kiegyenlített játékot hozott, látszott a vendégeken, hogy komoly szándékkal érkeztek, és, hogy az idényi eleje óta sikerült összeállniuk. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre az első 45 percben, mi kihagytuk az adódó ziccereket, vagy kapufát rúgtunk, az okányiak próbálkozásait pedig Kovács Zoli bravúrjai semlegesítették. Nem mondhatni, hogy baráti hangulatú lett volna a mérkőzés, kemény összecsapások és szabálytalanságok tarkították, melyek többségét a játékvezető nagyvonalúan elnézett.

A második félidő elején sajnos néhány perc alatt eldőlt a 3 pont sorsa. Egy kósza indítás sajnos átpattanta Kontró Árpi lábát, így a vendégtámadó egy az egyben törhetett kapura. Ellőtte a labdát a kimozduló Kovács mellett, majd ütköztek, amit a bíró tizenegyessel és kiállítással jutalmazott! A büntetőt értékesítették, majd mielőtt felocsúdtunk volna a sokkból, 2 perc múlva egy tizenhatoson belüli kavarodásból megszerezték a második góljukat is.

Ezt követően a vendégek talán túlságosan is megnyugodtak, mi pedig emberhátrányban is megpróbáltunk támadni, s a hátralévő időben átvettük az irányítást, de gólt sajnos nem sikerült szereznünk. Ellenben a 90. percben sikerült még egy embert elveszítenünk, ugyanis Pilán Ricsi összeakaszkodott az egyik vendégjátékossal, amiért mindketten pirosat kaptak! Ez nagyon nem hiányzott a csapatnak!

Sajnos a visszatérő és csereként pályára lépő Hoksza Dani sem bírta még a terhelést, így még egy darabig rá sem számíthatunk.

Nehéz lesz a hátralévő néhány forduló, de mindent megteszünk a sikerért!

Hajrá DNSE!


 

 

 

Mezőmegyer SE - Dombegyház NSE 1:3, ifi 2:2

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Lugasi M., Gerendeli Z., Dajcs Gy.,  Kontró Á., Tóth I., Pilán R., Lukács L., Mladonyiczki G., Plástyik M., Vasadi S.
Cserék: Bajkán Cs., Kisházi Gy.
Gólszerzők: Pilán R. 2, Plástyik M.

Mindenképpen a 3 pont megszerzéséért érkeztünk, mivel tudtuk, ha nem sikerül komoly hátrányba kerülünk a vetélytársakkal szemben. Ennek fényében kezdtük a találkozót, s az első néhány perc elteltével át is vettük a mérkőzés irányítását! Ennek ellenére az első komoly veszély a mi kapunk előtt adódott, amikor a hazaiak egyik játékosa távolról lövésre szánta el magát. A labda a saját csapattársa fején megpattanva irányt változtatott, s Kovács csak nagy bravúrral tudta kapufára tolni a labdát. Ezen a hazai próbálkozáson kívül az első félidőben komolyabb veszély nem alakult ki a kapunk előtt. Ellenben a mezőmegyeri kaput igyekeztünk nyomás alatt tartani, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, Pilán Ricsi szabadrúgásból megszerezte a vezetést a 17. percben. Túl sokat nem kellett várjunk a következő gólra, ugyanis a 20. percben Plástyik kapott remek kiugratást, és ziccerben nem hibázott! 0:2! A félidő második felében volt még jó néhány helyzetünk, melyek sorra kimaradtak. A legnagyobb talán Vasadié volt, aki egy beadást szépen elpörgetett a kapus mellett, de a labda az üres kapu helyett kifelé pattant a gólvonalról. – Ez a jó terepviszonyoknak, és a balszerencsének is köszönhető! – A félidőre tehát megnyugtató játékkal és kétgólos előnnyel vonulhattunk.
A második félidőre a hazaiak minden mindegy alapon jöttek ki, a játékok is nagyban megváltozott az első félideihez képest. Persze ehhez a mi segítségünk is kellett! Ugyanis az 55. percben megszereztük egy tizenegyesből Pilán Ricsi lévén a harmadik gólunkat, s ettől teljesen megnyugodtunk, olyannyira, hogy a hajrában még egy tizenegyest is sikerült elhibáznunk. A 3. gól után átadtuk a kezdeményezést a hazaiaknak, s ez kis híján majdnem megbosszulta magát. Ugyan csak tizenegyesből sikerült a szépítés a megyerieknek a 82. percben, de előtte Kovács Zolinak volt két nagy bravúrja, amiket ha nem véd, szoros is lehetett volna a vége.

Összességében azért elmondhatjuk, hogy a jobb csapat győzött, de számunkra intő jel, hogy nem vehetünk ennyire vissza a tempóból, és nem ülhetünk rá az eredményre.

A közvetlen vetélytársaink közül a Sarkadkeresztúr magabiztosan 4:1-re legyőzte a Nagybánhegyest, míg Kunágota nem találja az idény elei veszélyes formáját, és Okányban 2:0-ra kikapott. Ezekkel az eredményekkel egyre sűrűsödik mögöttünk a mezőny,s egy-egy botlással több helyet is vissza lehet csúszni!

A következő fordulóban Okány látogat hozzánk, valószínűleg önbizalommal telve a Kunágota legyőzése után.

Hajrá DNSE!  


 

Dombegyház NSE - Kaszaper FC 1:1, ifi 1:0

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Lukács L., Gerendeli Z., Kontró Á., Lugasi M., Bajkán Cs., Pilán R., Mladonyiczki G., Janovics P., Vezér G., Vasadi S.
Cserék: Gál Z., Plástyik M.
Gólszerző: Plástyik M.

Ha végigfutunk az összeállításon, láthatjuk, hogy az előző mérkőzésekhez képest egy alaposan felforgatott kezdővel indultunk neki a mérkőzésnek. Nem tudni, hogy ez e az oka, vagy csak egyszerűen nem tudtunk eléggé felpörögni, de a mérkőzés elég langyosan kezdődött, nem nagyon találta a csapat a helyét a pályán, melynek következtében a 20 percben a vendégek büntetőből meg is szerezhették volna a vezetést, de Kovács Zoli egy nagyszerű védéssel ezt megakadályozta. Ettől mintha egy kicsit magához tért volna a csapat, és elkezdett játszani, s néhány perccel később már Bajkán lövését a visszafutó védő csak a gólvonalról tudta kivágni. Ezután többször is a vendégek mögé tudtunk kerülni a széleken, de rendre a rossz megoldást választottuk, és vagy a kaszaperi kapus védett bravúrral, vagy el sem jutottunk lövésig. Az első játékrész végén egy vendégjátékos sérelmezett egy ellene elkövetett szabálytalanságot a játékvezetőnél, melynek következtében be is fejezte a játékot. Ugyanis nem találta meg a közös hangot a sporival, aki zuhanyozni küldte.
A második félidőt tehát emberelőnyben kezdtük, s nem is rosszul. A Janovicsot váltó Plástyik az 55. percben meg is szerezte a várva várt vezetést, amikor Mladonyiczkitől kapott remek labdát, és ziccerben nem hibázott. Ezután a sajáttérfelére szorítottuk az ellenfelet, és próbáltuk begyötörni a második találatot. Sajnos ez nem sikerült, ugyanott folytatódott a helyzetkihasználásunk, ahol az első félidőben abbamaradt. A szélekről rendre jól törtünk be, de a passzok rendre elmaradtak, így sikerült naggyá tennünk a kaszaperi kapust. A vendégek csak az előrevágott labdákból próbáltak támadásokat építeni, de ezek rendre elhaltak a védelemben, kivéve egy esetben, ami döntőnek bizonyult. A kaszaperi támadó kilépett a labdával, egy az egyben vezette a kapusunkra, aki a közelről érkező lövést hárította, majd a vendégjátékos átesett rajta. Ez minden normális esetben szögletet jelent, de a mérkőzés játékvezetőjénél nem. Újabb tizenegyes következett. Sajnos itt már Kovács sem segíthetett, 1-1. A hátralévő 20 percben nem változott a játék képe, mi mindent kihagytunk, s még a kapufa is ellenünk volt.

Összességében mondhatjuk, hogy elvettek tőlünk 2 pontot, de inkább mi veszítettük el. Egyetlen pozitívum, hogy az eltiltottak, és a sérültek sora nem bővült.

A forduló további eredményeit látva nagy lehetőséget szalasztottunk el, mivel a közvetlen riválisaink közül a Nagybánhegyes kikapott, a Kunágota pedig csak döntetlent játszott. Egy győzelemmel velük szemben lépéselőnybe kerülhettünk volna, de az 1 ponttal mi kerültünk a Sarkadkeresztúr mögé. A következő fordulóban mindenképpen le kell győzni Mezőmegyert, ha a dobogón szeretnénk maradni.

Hajrá DNSE!


 

Atletico Békéscsaba - Dombegyház NSE 5:0

Kezdőcsapatunk: Gál Z., Lugasi M., Dajcs Gy., Gerendeli Z., Kontró Á., Tóth I., Bajkán Cs., Pilán R., Pilán K., Mladonyiczki G., Vezér G.
Cserék: Janovics P., Vasadi S., Kimpán T., Lukács L., Kovács K.

Első, és legfontosabb dolog, hogy szeretném az egész csapat nevében megköszönni a szépszámú szurkoló tábornak, hogy elkísértek, és bíztattak minket a teljes mérkőzés alatt. Az eredményt sajnáljuk, jövő héten megpróbálunk javítani!

A mérkőzésről hazai szempontból túl sok jót nem tudok írni, sajnos végig a hazaiak akarata érvényesült, nem találtuk a saját játékunkat, mi is védekezésre kényszerültünk, ahogyan sokan mások az Atletico ellen, így nem lehetett más a vége csak vereség. Racionálisan nézve nagy hálával tartozunk Gál Zolinak, mert ha ő nem állja olyan jól a sarat, akkor valószínűleg még csúnyább a vége.

A mérkőzés képe az első félidőben elég egyhangú volt, a hazaiak támadtak, mi védekeztünk, elvétve vezettünk egy-két kontrát. Ennek meg is lett az erdménye, 3:0 a félidő.
A második félidőre próbáltunk feljebb jönni, ami többé kevésbé sikerült is. Mezőnyben is többet volt nálunk a labda, a játék képe inkább mutatott futbalt, mint az első félidőben. Volt néhány értékelhető akciónk, és néhány helyzetünk is, de ezek vagy a hazai védőkben, vagy a kapusban akadtak el. A második játékrész még elfogadható lett volna, kivéve néhány szépséghibát. Az első, hogy az elején, és a végén kaptunk még egy-egy gólt, amivel 5:0 lett a végeredmény. A második pedig a félidő derekán kirobbant balhé, amiben komoly veszteségeket szenvedtünk. Valószínűleg Pilán Kiki kénytelen lesz kihagyni néhány mérkőzést, valamint a megsérült Kontró Árpi reméljük mihamarabb felgyógyul.
Itt nem akarom újra felhozni a bírói hozzállást, mindenki tudja mi történt. Sajnos ez nem csak a mi mérkőzésünkön volt így, s valószínűleg a továbbiakban is ilyen lesz. Valószínűleg ennek is megvan a maga oka!

Az biztos, hogy nagy pofonba szaladtunk bele, reméljük gyorsan kiheveri a csapat, mert hétvégén hazai pályán újabb komoly mérkőzés vár ránk. Azt a Kaszapert fogadjuk, aki a mostani fordulóban 5:3-ra verte a Kunágotát. Ez valószínűleg nem volt véletlen, így össze kell szedjük magunkat, ha meg akrjuk őrizni a hazai veretlenségünket.

Hajrá DNSE!


 

Dombegyház NSE - Magyarbánhegyesi FC 7:0, if 3:2

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Lugasi M., Dajcs Gy., Gerendeli Z., Kontró Á., Tóth I., Hoksza D., Pilán R., Mladonyiczki G., Vezér G., Pilán K.
Cserék: Janovics P., Vasadi S., Kimpán T., Gál Z., Bajkán Cs., Lukács L.
Gólszerzők: Vezér G. 4, Vasadi S., Tóth I., Hoksza D. 1-1

Az előzetes várakozások alapján egy megtizedelt magyarbánhegyesi csapat érkezett, csere és edző nélkül vették fel a harcot. Csapatunk ettől függetlenül teljes erőbedobással állt a mérkőzéshez, hiszen az élbojban sokat számít a gólkülönbség is, így minden rúgott gólnak jelentősége lehet a végső elszámolásnál.
Amint azt hazai pályán megszokhatta a közönség rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és megpróbáltuk a saját játékunkat ráerőltetni az éppen aktuális ellenfélre. Ebben partnerek voltak a vendégek is, ugyanis inkább a védekezéssel foglalkoztak, amit helyenként egy-két durva belépővel meg is spékeltek. Az első fél óra végére lényegében el is dőlt a mérkőzés, amikorra Vezér Gabi 2, illetve Tóth 1 találatával már 3:0-ra vezettünk, és a játék képe alapján nem volt feltételezhető a bánhegyesiek feltámadása. Az első 45 perc utolsó negyed óráját nagyon ellazsáltuk, inkább csak mezőnyjáték folyt.
A második félidőre újult erővel szállt harcba a csapat, és 3 perc elteltével már jött is Vezér újabb találata, melyet Pilán Kiki nagyszerű beadása előzött meg. Ahogy ennél a gólnál, úgy az előzőeknél is a két szélen sikerült megbontanunk a vendégeket, és a középre tálalt labdákat értékesítették a támadóink. A 60. percre már újabb két gólt láthatott a közönség, előbb Hoksza Dani bombáját védte be a kapus, majd Vezér szerezte meg saját maga 4., a csapat 6. gólját.
Ezután megkezdődött a cserék sorozata: Tóth -> Bajkán, Kontró -> Kimpán, Kovács -> Gál, Vezér -> Vasadi, majd Mladonyiczki helyett Lukács érkezett.
Ők sem tétlenkedtek, hiszen Vasadi rögtön a beállását követően be is köszönt a vendégeknek, beállítva a 7:0-ás végeredményt.
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Pilán Kiki jótékonyan a kapu fölé bombázott egy tizegyest, valamint, hogy a 85. percben a vendégek jó szokásukhoz híven megfogyatkoztak, ugyanis szöveg miatt a spori zuhanyozni küldött egy játékosukat.
Sikerült hozni a papírformát, és reméljük a kilátogató szurkolók is jól szórakoztak.

Győzelmünkkel, és a Kunágota vereségével felugrottunk a tabella 2. helyére.

Vasárnap következik az igazi erőpróba, az eddig veretlen Atletico otthonába látogatunk, s megpróbáljuk azt, ami eddig senkinek sem sikerült.

Aki teheti jöjjön szurkolni a csapatnak, el fog kelni a biztatás!

Hajrá DNSE!


 

 

Zsadányi SE - Dombegyház NSE 2:1, ifi: 3:0

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Bajkán Cs., Lugasi M., Dajcs Gy., Kontró Á., Gál Z., Hoksza D., Mladonyiczki G., Pilán R., Vasadi S., Pilán K.
Cserék: Janovics P., Vezér G., Kisházi Gy., Kimpán T.

Úgy tűnik idegenben nem tudjuk azt a magabiztos támadójátékot játszani, mint hazai pályán, és a nagybánhegyesi vereség után ismét alulmaradtunk vendégségben. Reméljük ezt a problémát gyorsan meg tudja oldani csapatunk, mert ha csak otthon vitézkedünk, akkor csak a középmezőnyben foglalhatunk helyet.
Az eddigi három idegenbeli meccsünkből minössze az első fordulóban Gerlán tudtunk nyerni, ott is elégé döcögősen, s ami még rosszabb talán, hogy ezeken a mérkőzéseken mindössze 1+1 gólt tudtunk szerezni.
A zsadányi mérkőzés a vendéglátók múlt heti kunágotai fiaskója után könnyűnek ígérkezett, s talán a csapat is ebbe a hibába esett, hogy azt hitte sima mérkőzés lesz! Hát nem lett az! A hazaiak szereztek vezetést az első félidő derekán, s csak egy öngóllal sikerült egyenlítenünk a félidő lefújása előtt. A második játékrészben mindent megtettünk a győzelem megszerzéséért, de a zsadányiak hősiesen védekeztek, és a lefújás előtt a győzelmet is sikerült megszerezzék.
Sajnos úgy tűnik könnyű 3 pontot vesztettünk, de ez már a múlt, és előttünk a következő mérkőzés Békéssámson ellen. Reméljük tudjuk hozni a hazai arcunkat, és nem fogja meg csapatunkat ez a pofon!
Mindenesetre jöjjönek ki szombaton, és biztassák a játékosokat!

Hajrá DNSE!


 

Dombegyház NSE - Újkígyós FC 9:1

Kezdőcsapatunk: Plástyik M., Lugasi M., Gerendeli Z., Dajcs Gy., Kontró Á., Tóth I., Hoksza D., Mladonyiczki G., Pilán R., Vasadi S., Pilán K.
Cserék: Bajkán Cs., Janovics P., Vezér G., Lukács L.

Az előzetes várakozásunkkal ellentétben az újkígyósi csapat nem igazán vette komolyan a kupamérkőzést, ugyanis mindössze tíz játékossal érkeztek, és ennyivel is kezdték meg a meccset, de mint a végére kiderült csak 9-en fejezték be a pályán.
Csapatunk nem akart semmit a véletlenre bízni, s mielőtt a vendégek elhitték volna, hogy 10 emberrel is jók lehetnek rögtön az első támadásunkat sikerrel fejeztük be. Lugasi elfuttot a jobb szélen, majd pontosan tette a labdát Vasadi elé, aki 5 méterről nem hibázott. Ezzel az elő percben már 1:0 volt, úgy, hogy a kígyósiak első labdába érése az volt, amikor a kapus kiszedte a hálóból a labdát!
Végig mi irányítottunk a mérkőzésen, s sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, s lőttük a gólokat. Az első félidőben még Pilán Kiki köszönt be kéttszer, majd a lefújás előtt Lugasi is betalált, s ezzel 4:0-al vonultunk szünetre. A lényeges dolgok már ekkor eldőltek, érezhető volt, hogy a kígyósiak lélekben feladták a meccset.
A második játékrészben a cseréink is lehetőséget kaptak, Kontrót Bajkán, Vasadit Vezér váltotta közvetlenül a szünetben, majd jó 60 perc után Tóth helyett Janovics, Mladonyiczki helyett pedig Lukács érkezett.
A második 45 perc sem különbözött az elsőtől. Uraltuk a játékot, helyenként szép és ötletes támadásokat vezettünk, amiknek meg is lett az eredménye. Pilán Kiki még kéttszer, Vezér, Hoksza és Pilán Ricsi pedig egyszer-egyszer találtak a kapuba. A helyzetünket még az is könnyítette, hogy a 66. percben az utolsó emberként szabálytalankodó vendég védőt kiállította a bíró, így már csak kilencen maradtak a kígyósiak.
Az egyetlen szépséghibát az eredményt egyre nehezebben viselő vendégjátékosok jelentették, akik a játék helyett az egyre durvább belemenésekkel próbáltak elégtételt venni. Nem rajtuk múlt, hogy nem szenvedett senki komolyabb sérülést. Persze tisztelet a kivételnek, ez nem a teljes vendég csapatra értendő!
Összeségében egy sokkal nehezebb meccsre számítottunk, de ha így alakult reméljük legalább a kilátógató nézőket sikerült kiszolgálnunk!

Várjuk a következő ellenfelet a kupában, igaz arra a mérkőzésre a tavaszi szezonig kell várni!

Hajrá DNSE!


 

Dombegyház NSE - Köröstarcsa KSK 5:1, ifi: 1:6

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Gál Z., Gerendeli Z., Dajcs Gy., Lugasi M., Tóth I., Hoksza D., Mladonyiczki G., Pilán R., Vasadi S., Pilán K.
Cserék: Bajkán Cs., Kisházi Gy., Janovics P., Kimpán T., Vezér G.

Hazai pálya, remek idő, lelkes közönség. Minden együtt volt tehát egy jó mérkőzéshez.
A vendég csapat nem titkoltan pontokért érkezett hozzánk, de már gyorsan a meccs elején a tudomásukra hoztuk, hogy ezt mi nem így gondoljuk, s rögtön magunkhoz is vettük a kezdeményezést, és már az 2. percben vezettünk. Hoksza Dani szabadrúgását egy vendég védő segített a saját kapujába. A játék képe nem volt túl változatos, mi támadtunk, a vendégek pedig védekeztek. Ez jellemezte a teljes első félidőt. A 21. percben Tóth beadása Mladonyiczkit találta üresen az ötösön, aki nem hibázott, 2:0. A 42. percben jött a 3. gólunk, Vasadi révén, aki egy mintaszerű akció végén elhúzta a kapus mellett a labdát, és az üres kapuba gurított. A félidőre három gólos előnnyel vonultunk.
A második játékrészre két helyen is változtattunk a csapaton, Vasadi helyett Vezér, Tóth helyett pedig Bajkán érkezett. Talán túlságosan is megnyugodtunk a szünetben, vagy a vendégek lettek harcosabbak, de a 2. félidő elején kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, a tarcsa is próbált támadásokat építeni, de igazán komoly helyzete nem alakult ki. Néhány szöglettel és szabadrúgással veszélyeztettek, de mindig sikerült időben tisztázni. A 60. perc környékére visszaállt az első félidei játék, s újabb két góllal örvendeztettük meg a közönséget. Előbb a visszatérő Vezér hálálta meg a bizalmat, és Hoksza Dani visszafejelt labdáját csúsztatta a hálóba a 62. percben, majd a Pilán Ricsi által kiharcolt 11-est Pilán Kiki értékesítette. Ezzel már 5:0 volt a 68. percben. Az utolsó 15 percre nagyon visszavettünk, amit meg is büntettek a vendégek. Előbb egy az egyben lépett ki egy tarcsai támadó, de Kovács Zolin nem jutott át, majd a következö helyzetnél már  ő is tehetetlen volt. Előbb bravúrral védett egy közeli lövést, de a kipattanót a vendégek csatára a kapuba pofozta. Ezzel meg is született az 5:1-es végeredmény.
Összességében mondhatjuk, hogy nem adtunk esélyt a vendégeknek a győzelemre, a mérkőzés túlnyomó részében a mi akaratunk érvényesült.
Reméljük a kilátogató nézők is jól szórakoztak, legözelebb a szerdai kupameccsen lesz erre lehetőségük.
Bízzunk benne, hogy folytatja csapatunk a jó szériáját, és sikerül továbbjutnunk a kupában. Valószínűleg a hétvégi meccshez képest jóval nehezebb dolgunk lesz az újkígyósi csapat ellen, de mindent megteszünk a sikerért!
Aki teheti jöjjön ki szurkolni a csapatnak!
Hajrá DNSE!


 

Dombegyház NSE - Kunágotai TE 5:1, ifi 2:8

Kezdőcsapatunk: Kovács Zoltán, Lugasi Martin, Dajcs György, Gerendeli Zoltán, Gál Zoltán, Tóth István, Hoksza Dániel, Pilán Richárd, Mladonyiczki András, Plástyik Márk, Pilán Krisztián

Cserék: Vasadi Sándor, Bajkán Csaba, Szalai János, Janovics Péter

Elérkeztünk az első hazai bajnokihoz, a 2013./14-es évedban. Tökéletes foci idő várta a csapatokat, a kiválló talajú hazai pályánkon, s szép számú közönség is kilátogatott a mérkőzésre, mind a hazai, mind a vendég oldal szurkolói képviseltették magukat. Szeretnék is köszönetet mondani a csapat nevében azoknak akik kint voltak szurkolni, reméljük jól szórakoztak, és a következő mérkőzésekre is kilátogatnak!

Nézzük a mérkőzést!
A kezdőcsapat nem sokban változott a hétközi kupameccshez képest, csak a sérüléssel bajlódó Kontró Árpi nem tudta vállalni a játékot. Továbbra is jó hír, hogy hosszú, és minőségi a kispadunk, mely a mérkőzés folyamán be is bizonyosodott.
Csapatunk kezdte jobban a mérkőzést, hiszen már a 3. percben megszereztük a vezetést Tóth Pityu révén, aki a tizenhatos jobb sarkáról védhetetlenül bombázott a hálóba. Ez meg is adta a játékunk alaphangját, és a félidő feléig uraltuk a játékot, adódtak kisebb-nagyobb helyzeteink. A megsérülő Gál Zoli helyett Bajkán Csabi állt be, s vette át a helyét, a védelem jobb oldalán. A fordulópontot a Pilán Ricsi által kiharcolt, majd kihagyott tizenegyes jelentette, ami úgy tűnik megzavart minket, melyet a vendégek ki is használtak, és egy tizenegyessel egyenlítettek. Az ezt követő 10-15 perc volt a mérkőzés kritikus pontja számunkra, nem találtuk a játékunkat, a kunágotaiak előtt adódott is néhány helyzet, de Kovács Zoli a helyén volt, és magabiztosan védett. A félidő hajrájára újra magunkra találtunk, amikor Mladonyiczki ugratta ki a mélységből érkező Pilán Ricsit a bal oldalon, aki középre ívelt, ahol Plástyiknak már nem volt nehéz dolga, és az üres kapuba bólintott. Ezzel ismét vezettünk a 40. percben.
A második félidő egészére mondhatjuk, hogy uraltuk a játékot, több esetben egy az egyben vittük kapura a labdát, de nem sikerült bevinnünk a 3. találatot, egészen a 68. percig. Ekkor Pilán Kiki egy jó kiugratás után vezette a kapusra a labdát, de ekkor már nem hibázott. Itt lehett érezni, hogy megvan a meccs. Az ellenfél nem tudott már újítani, a második félidőben nem sokszor veszélyeztették a kapunkat. A "kegyelemdöféseket" a csereként pályára lépő Vasadi Sanyi vitte be, aki szinte az első labdaérintéséből gólt szerzett, majd bő 5 perc után újra beköszönt. Ezekkel a gólokkal ki is alakult az 5:1-es végeredmény. Egy meg nem adott tizenegyest még számonkérhettünk volna a sporin, úgyanis a szintén csereként pályára lépő Janovics Petit ellégé egyértelműen lerántották a tizenhatoson belül, de ne legyünk telhetetlenek. Hála az istennek, nem ezen múlt a meccs.

A végeredmény megnyugtató, és nagy különbségű, ám csepett sem volt ilyen könnyű a mérkőzés. Jó erőkből álló ellenfelet sikerült legyőznünk, egy jó iramú mérkőzésen. A csapat minden tagja kitett magáért, mindent megtett a győzelemért!

Reméljük a következő mérkőzésre takarékoskodtunk a kihagyott ziccerekkel! Meglátjuk, mit hoz a Köröstarcsa elleni mérkőzés.

Akik kint voltak a mérkőzésen vélhetően jól szórakoztak, jöjjenek szombaton is minél többen, és szurkoljonak a csapatnak!

Hajrá DNSE!


 

Dombegyház NSE - Tótkomlósi TC 2:1

Kezdőcsapat: Kovács Zoltán, Kontro Árpád, Dajcs György, Lugasi Martin, Gál Zoltán, Tóth István, Hoksza Dániel, Pilán Richárd, Mladonyiczki András, Plástyik Márk, Pilán Krisztián

Csereként pályára lépett: Vasadi Sándor, Bajkán Csaba, Lukács László, Tapasztó Richárd

A szerdai napon a Magyar Kupa első fordulójában a megyei I. osztályú Tótkomlós volt a vendégünk. Figyelembe véve a vendégegyüttes eredményeit a bajnokságban - 1 döntetlen, 2 vereség, 14. hely - még így sem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, főleg a hétvégi teljesítményünket látván Nagybánhegyesen...

A mérkőzés némi késéssel kezdődött, és ez talán a tótkomlósiakat zavarhatta meg, mert az egész mérkőzésen nem látszott az osztálykülönbség! Az első félidőben Plástyik Márk szerezte meg a vezetést csapatunknak. Néhány rövidebb időszakot leszámítva nem tudta ránkerőltetni akaratát a Tótkomlós, ilyenkor pedig Kovács Zoli védte hálónkat. A szünetre akár több gólos előnyre is szert tehettünk volna, azonban a vendégek kapusának bravúrjai miatt maradt az 1-0-ás eredmény.

A második félidőben nem sokat változott a helyzet, egyenrangú felek játszottak a pályán, ám jött Gál Zoli mindent eldöntő találata: 2-0 ide! A fejüket elvesztő tótkomlósiak nehezen törődtek bele az 1. fordulós búcsúzásukba: a szögletzászlónál durván szabálytalankodó vendégjátékos idő előtt mehetett zuhanyozni. Sajnos közvetlen ezután egy szerencsétlen becsúszást követően Gál Zoli is követhette a tótkomlósi játékost...

A mérkőzés történetéhez még hozzátartozik, hogy egy szabadrúgást követően szépítettek a vendégek, de ez már nem változtatott a továbbjutó kilétén! Összességében elmondható, hogy megérdemelten, jó játékkal búcsúztattuk az első osztályú gárdát, ezzel feledtetve a hétvégi produkciót.

Szombaton 17:00-kor jöhet a folytatás a Kunágota TE ellen! Hajrá, Dombegy!

 


 

Nagybánhegyesi Thermál FC - Dombegyház NSE 2:0, ifi 2:4

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Bajkán Cs., Dajcs Gy., Lugasi M., Kontro Á., Tóth I., Hoksza D., Mladonyiczki A., Pilán R., Plástyik M., Pilán K.

Cserék: Vasadi S., Kisházi Gy., Gál Z., Szalai J., Janovics P., Kinpán T., Gyüre L.

Amint mindenki tudja az előző bajnoki mérkőzésen 1-0-ra sikerült felülmúlnunk a gerlai csapatot idegenben, így ezek után bizakodóan vártuk a nagybánhegyesi mérkőzést. Az optimizmusunknak az is alapot adhatott, hogy a hazai csapat simán kikapott Kunágotán 5-1-re.
A keretből egyedül Gerendeli Zoltán hiányzot munkahelyi elfoglaltságok miatt, így szinte a legerősebb csapatunkkal tudtunk felállni, mi több, cserékben sem volt hiány.

Igazi foci idő fogadott minket Nagybánhegyesen és szép számmal megjelentek dombegyházi szurkolók is, amiért külön köszönet jár nekik!
Már a mérkőzés elején észrevehettük, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Álmosan kezdtünk, a hazaiak több veszélyes kontrát is vezettek. Megpróbáltuk többet tartani a labdát és irányítani a mérkőzést, de ez sem gólokban, sem jó játékban nem mutakozott meg, helyzetünk se nagyon akadt. Ezek után a hazai csapat egy gyors kontrából be is talált. A gól után nem sokat változott a játék képe, kapura teljesen veszélytelenül játszottunk, míg a hazaiaknak több helyzetük is akadt.
A félidőben Tóth helyett érkezett Gál, és úgy nézett ki a pihenő felrázta a mieinket. Többet volt nálunk a labda és úgy nézett ki, hogy még meg is fordíthatjuk a mérkőzést. A második félidő közepe táján szövegért kiállították az egyik hazai játékost, ezzel azt hittük megnyílt előttünk a kapu a fordításhoz.
De gyorsan jött a hidegzuhany, ugyanis egy középpályán történt labdavesztés után a hazaiak játékosa egy óriási gólt akasztott a kapunkba. Lélektanilag nekik jókör jött a gól, és ez meg is látszott mind az ő, mind a mi további játékunkon.
Ezt követően több csere történt részünkről Mladonyiczkit Kisházi, Plástyikot Vasadi váltotta, valamint a megsérülő Kontró helyére Gyüre érkezett.
A játék képe a cserék után sem változott, szinte helyzetünk sem adódott, a hazaik pedig ügyesen játszottak az idővel.

Összességében megérdemelten nyert a hazai csapat, mivel mi a kapujukra szinte teljesen veszélytelenül játszottunk. A játékunk sajnos gyenge volt, senki sem emelkedett ki a csapatból.
Ezt el kell felejteni és előre kell tekinteni, reméljük még időben jött a pofon és tudunk belőle építkezni!

Kontró Árpádnak mielőbbi felépülést kívánunk!
Üde színfolt volt, hogy Janovics Peti a múlt heti sérülése után már leült a kispadra, s bevetésre készen állt!

Valamint gratulálni szeretnénk az ifi csapatnak, akik kettő nullás hátrányból tudtak fordítani Lukács László vezérletével, aki egymaga 3 gólt lőtt. A másik gólszerzőnk pedig Almádi Zsolt volt.

 


 

 

Duna Aszfelt Gerlai Se - Dombegyház NSE 0:1, ifi 2:0

Kezdőcsapatunk: Kovács Z., Bajkán Cs., Dajcs Gy., Gerendeli Z, Kontro Á., Janovics P., Hoksza D., Mladonyiczki G., Pilán R., Plástyik M., Pilán K.

Cserék: Vasadi S., Kisházi Gy., Gál Z., Szalai J., Lugasi M.

Gólszerző: Pilán R.

Nagy várakozás előzte meg az idénynyitót, az volt a legfőbb kérdés, hogyan sikerült a csapatunk nyári megerősítése! Már az elején kijelenthetem, hogy elég jól, mivel már a létszámon is meglátszik, hogy minőségi cserékkel tudtunk kiállni a mérkőzésen, még úgy is, hogy Lukács L., és Tapasztó R. az ifiben kapott lehetőséget, valamint Gyüre L., Tóth I., és Kimpánt T. munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott eljönni. Remélhetőleg az idej szenonban nem lesznek létszámproblémáink!

Nézzük a mérkőzést!

Az idő kifogástalan volt, talán egy kicsit melegebb is a kelleténél, a gerlai pálya talaja is elfogadhatónak mondható. A mérkőzés első negyed órájában a hazai csapat kezdett aktívabban, meglepetésünkre bátor játékkal rukkoltak elő, s egy-két lehetőségig el is jutottak, melyek közül az egyikből akár a vezetést is megszerezhették volna, de a középre ívelt labdát az ötösről a gerlai támadó fölébombázta. Ez figyelmeztető jel volt számunkra, s egyre jobban magunkra találtunk, és kezdtük átvenni a mérkőzés irányítását, mely helyzetekben is megmutatkozott, Pilán Kiki több lövése is éppen csak elkerülte a kaput, vagy a kapusuk védtett. A vezető, s egyben győztes gólunkra egy szűk fél órát kellett várni, amikor Pilán Ricsi a bal oldalról harcosan betört a tizenhatoson belülre, majd a kapuba gurított. Az első félidőben ezután már komolyabb gólszerzési lehetőség nem adódott a csapatok előtt.

Sajnálatos módon a félidő vége előtti percben egy felívelt labdára elindult Janovics Peti, aki a kirobbanó kapussal ütközött, melynek következtében komolyabb sérülést szenvedett. Mentőt kellett hívni, majd a csabai kórházban 4 öltéssel sikerült összevarni a szétszakadt állát. Öröm az ürömben, hogy törése nem keletkezett.

A második félidőt tehát cserével kezdtük, a sérült Janovics helyére Gál Zoli érkezett. A második játékrészben mi próbáltuk növelni az előnyünket, melyre több alkalommal is jó lehetőségünk kínálkozott, többek között Pilán Ricsi egy jó csel után kb. 10 méterről a kapufát találta el, ill. Gál Zoli egy jó kiugratás után nem tudta egy az egyben megverni a gerlai kapust. A kimaradt helyzeteink fellelkesítették a hazaiakat, akik előtt rögzített szituációkból adódtak is egyenlítési lehetőségek, de Kovács Zolin nem tudtak átjutni. Többször bravúrral védett, egy szöglet utáni fejest tenyerelt fölé, valamint két jó szabadrúgást is magabiztosan hárított. Egy ízben a sors pedig visszaadta amit elvett, ugyanisnálunk is a kapufa mentett egy jól eltalált hazai szabadrúgás után.

A 60. perc környékén egy kontrából Pilán Ricsi megindult volna, de a gerlai játékos máshogy gondolta, és comb magasságban elkaszálta, amiért azzonal pirosat kapott. szerencsére Ricsi az ápolás után folytatni tudta a játékot. A kiállítás túlzottan is megnyugtatott minket, mely után már úgy gondoltuk biztos megvan a meccs. Vérfrissítést jelentet a cserék pályára küldése, akiknék Kisházi Hokszát, Vasadi Plástyikot, Lugasi pedig Bajkánt váltotta, s a friss erők jól áltították meg a hazai támadásokat. Ha sikerül bevinnük a második gólunkat, nem kellett volna végig izgulnunk. A lefújás előtt még Mladonyiczki Gabi előtt adódott egy nagy helyzet, mikor is, egy kijátszott akció végén 15 méterről, szemből csak a kaput kellett volna eltalálnia, de sajnos nem sikerült.

Összességében egy jó meccset játszottunk egy jó gerlai csapat ellen, s mondhatjuk, hogy megérdemelten nyertünk! 

 

 

 

Hírek

  • Még mindig veretlenül!


         Békésszentandrási HMSE- DNSE      
                       2-2
     G: Lugasi M. ,Zámbori L.

          

Asztali nézet